Istandsættelse ved fraflytning lejlighed

Istandsættelse ved fraflytning af en lejlighed indebærer at bringe boligen tilbage til en acceptabel stand, så den kan overtages af den næste lejer. Dette inkluderer typisk følgende opgaver:
 
 1. Maling og Malingstouch-ups: Væggene, lofterne og eventuelt træværket bør males eller berøres op efter behov. Det er vigtigt at sørge for, at farverne er ensartede og i god stand.
 2. Reparation af Huller og Skader: Eventuelle huller i vægge, lofter eller gulve bør fyldes og repareres. Dette kan omfatte spartling og slibning for at opnå en jævn overflade.
 3. Gulvbehandling: Gulvet bør rengøres og eventuelt opfriskes eller repareres ved behov. Dette kan omfatte slibning og lakering af trægulve eller rengøring og reparation af flisegulve.
 4. Rengøring: Lejligheden skal være grundigt rengjort, herunder rengøring af alle overflader, vinduer, skabe, apparater og sanitære faciliteter. Det er vigtigt at efterlade lejligheden i en ren og præsentabel tilstand.
 5. Elektriske og VVS-reparationer: Eventuelle mindre problemer med el eller VVS bør udbedres. Dette kan inkludere udskiftning af defekte stikkontakter, reparation af lækager eller andre småreparationer.
 6. Fjernelse af Personlige Ejendele: Alle personlige ejendele og møbler bør fjernes fra lejligheden, så den kan stilles til rådighed for den næste lejer.
 7. Kontakt med Udlejer eller Boligforening: Det er vigtigt at følge eventuelle specifikke retningslinjer eller krav fra udlejeren eller boligforeningen angående istandsættelse ved fraflytning.

Hvad er fraflytningskrav i din lejlighed eller boligforening?

Ved at udføre disse opgaver sikres det, at lejligheden er i god stand og klar til den næste lejer. Det er vigtigt at dokumentere arbejdet, hvis der er behov for at bevise, at istandsættelsen er blevet udført korrekt.
 
Fraflytningskrav kan variere afhængigt af udlejningssituationen og lejekontrakten.
København

Her er nogle faktorer, der kan påvirke forskellen i fraflytningskrav:

 • Lejekontraktens Betingelser: Lejekontrakten er afgørende for at fastlægge, hvilke specifikke forpligtelser lejeren har ved fraflytning. Nogle lejekontrakter kan have klare retningslinjer for, hvad der forventes af lejeren ved fraflytning.
 • Slitage og Almindelig Brug: Nogle udlejere forventer, at visse niveauer af almindelig slitage og brug accepteres og ikke betragtes som skader, der skal udbedres. Dette kan variere afhængigt af udlejerens politik.
 • Alder og Stand af Boligen: Ældre boliger kan have en naturlig grad af slitage, der anses som acceptabelt. Nyere boliger kan have strengere standarder for vedligeholdelse.
 • Professionel Rengøring: Nogle udlejere kan kræve, at lejeren sørger for en professionel rengøring af lejligheden ved fraflytning, mens andre måske tillader, at lejeren selv udfører rengøringen.
 • Dokumentation af Tilstand: Det kan være påkrævet at dokumentere boligens tilstand ved indflytning og sammenligne den med tilstanden ved fraflytning for at fastslå eventuelle skader eller mangler.
 • Forbedringer og Ændringer: Hvis lejeren har foretaget godkendte forbedringer eller ændringer i lejligheden, kan der være specifikke krav til, hvordan disse skal efterlades ved fraflytning.

Få en virksomhed til at stå for istandsættelsen og klargøring af din lejlighed.

Det er afgørende for både udlejere og lejere at være klare på fraflytningskrav fra starten af lejeperioden for at undgå eventuelle misforståelser eller tvister ved udgangen af lejeaftalen. Eventuelle fraflytningskrav bør beskrives i lejekontrakten eller i en separat vedligeholdelsesaftale, hvis det er relevant.
 
Oftest indgår istandsættelsen som en omkostning, der fratrækkes depositummet fra sidste lejer, så lejligheden kan blive klar til den næste udlejer.
Det er en god ide for bolig-og ejerforeninger, at få en virksomhed til at stå for istandsættelsen. Lader man et malerfirma som GSG Malerfirma varetage opgaven, har de både erfaring og ekspertise i netop lejligheds klargøring.
Virker det uoverskueligt hvis du som privatperson selv skal stå for istandsættelsen. Så er det også en god ide at få en virksomhed til at stå for reparationerne.
Ved at få et professionelt firma til at stå for og give garanti for det udførte arbejde, giver det en sikkerhed i, at fremtidige lejere eller købere vil få en tilfredsstillende boligoplevelse.
Desuden undgår man som udlejer og boligforening, at skulle stå for indkøb og usikkerheden i ikke at udbedre skader korrekt. Fagmænd kan desuden udføre arbejdet meget hurtigere, da de allerede har alle materialer og ekspertise til rådighed.

Kontaktformular